موقعیت اولتان






















Blog | Profile | Archive | Email | Design by | Name Of Posts


شهرام آذروند

هرگز مرتکب این اشتباه نمی شوم، که با کسانی که برای نظراتشان اهمیتی قائل نیستم، بحث کنم! یاد گرفته ام که : 1. با احمق بحث نکنم و بگذارم در دنياي احمقانه خويش خوشبخت زندگي کند. 2. با وقيح جدل نکنم چون چيزي براي از دست دادن ندارد و روحم را تباه مي کند . 3. از حسود دوري کنم چون حتي اگر دنيا را هم به او تقديم کنم باز هم از من بيزار خواهد بود . 4. تنهايي را به بودن در جمعي که به آن تعلق ندارم ترجيح دهم. . . . اگر نمی توانی شاهراه باشی، كوره راه باش. اگر نمی توانی خورشید باشی، ستاره باش. كمیت نشانگر پیروزی یا ناكامی تو نیست. هر آنچه هستی، باش.

روستاي اولتان از توابع بخش مرکزي شهرستان پارس آباد، با مختصات جغرافيايي 47 درجه و 46 دقيقه طول شرقي و 39 درجه و 36 دقيقه عرض شمالي، در فاصله 15 کيلومتري جنوب شرقي شهر پارس آباد واقع شده است.
 ارتفاع اين روستاي جلگه‌اي از سطح دريا 70 متر است. آب و هواي اولتان در بهار و تابستان معتدل و در پاييز و زمستان مطبوع و خنک است.
 قدمت اين روستا با توجه به بقاياي قلعه تاريخي اولتان، به دوران پيش از اسلام مربوط مي‌شود. در کاوش‌هاي باستان‌شناسي انجام شده، سفال‌هايي از دوران اسلامي نيز به دست آمده است.
 به منظور ارتباط قلعه با تاريخ استقرار روستا بررسي‌هاي بيشتري لازم است. اما اشتهار نام اين روستا با نام قلعه، دورة استقرار روستا را تا دوره‌هاي پيش از اسلام باز مي‌نماياند.
 مردم روستاي اولتان به زبان آذري سخن مي‌گويند. آن‌ها مسلمان و پيرو مذهب شيعه جعفري هستند.
 الگوي معيشت و سکونت
 براساس سرشماري سال 1375، روستاي اولتان 3592 نفر جمعيت داشته است. جمعيت اين روستا در سال 1385 حدود 4810 نفر گزارش شده است.
 قابليت‌هاي زراعي اراضي اين روستا، موجب اجاره و کشت زمين‌هاي زراعي روستا توسط برخي از زارعان اردبيلي شده است. لذا به تعبيري اين روستا مهاجرپذير است.
 محصولات زراعي روستاي اولتان عبارتند از: گندم، پنبه، چغندرقند و انواع صيفي‌جات.
 دامداري و پرورش دام نيز در اين روستا رواج دارد و بخشي از نيروي کار و اقتصاد روستا را دربرمي‌گيرد.
 روستاي دشتي اولتان با بافتي متمرکز، بر شيبي ملايم و با جهت شمالي - جنوبي استقرار يافته است.
 کانال آبياري انشعابي از سد ارس، از ميان روستا عبور مي‌ند. در حاشيه کانال، درخت‌زارهاي انبوه امتداد يافته است. بافت مسکوني اين روستاي قديمي، چشم‌اندازي زيبا دارد.
 ساختار کالبدي خانه‌هاي روستايي از نظام معيشتي مردم روستا متأثر است. فضاهايي چون انبار، آغل، اتاق‌هاي نشيمن، خواب، پذيرايي و سرويس بهداشتي، فضاهاي مشابهي در تمامي خانه‌هاست. ساختمان‌هاي جديد روستا در کناره‌هاي کانال و در امتداد جاده اصلي روستا ساخته شده است. مصالح به کار رفته در ساخت خانه‌هاي جديد، عمدتاً از سيمان و بلوک‌هاي سيماني مي‌باشد.
 جاذبه‌هاي گردشگري
 تفرجگاه حاشيه سد ارس، باغ‌هاي متراکم و کناره کانال آبرساني از جمله نواحي و چشم‌اندازهاي گردشگرپسند اين روستا به شمار مي‌آيند، که در ايام مختلف سال، مورد مراجعه مردم طبيعت دوست قرار مي‌گيرند.
 قلعه تاريخي اولتان در 500 متري روستاي اولتان، در کنار رود ارس قرار دارد.
 بقاياي اين قلعه تاريخي به صورت تپه‌اي در پايين جاده آسفالته اردبيل - پارس آباد واقع شده است. وضع ظاهري قلعه، يادآور قلعه‌هاي نظامي دورة ساساني است. برخي منابع باني اين قلعه را اشکانيان معرفي مي‌کنند.
 اين قلعه به علت استحکام موقعيت مناسب، تا قرن دوازدهم هجري مورد استفاده حاکمان محلي بوده است. در کاوش‌هاي باستان‌شناسي، سفال‌هايي متعلق به دوران اسلامي نيز از اطراف آن به دست آمده که در نوع خود کم نظيرند.
 از جمله جاذبه‌هاي اين روستا، اجراي مراسم عزاداري آييني در ماه‌هاي محرم و صفر است، که با آداب و رسوم ويژه‌اي برگزار مي‌شود. جشن‌ها و اعياد ملي نيز در روستاي اولتان، نمودي آييني دارند، موسيقي عاشيقي به اين نوع مراسم جلوه‌اي خاص مي‌بخشد.
 بافته‌هايي از قبيل گليم، جاجيم و نمد، از عمده‌ترين صنايع دستي رايج در اين روستا است. توليد فرش‌هاي ماشيني، رونق اين نوع بافته‌هاي دستي را کم رنگ کرده است. با اين همه، بخشي از تلاش زنان روستا، همچنان معطوف به بافتن گليم با طرح و رنگ‌هاي متنوع محلي است.
 پوشاک عمومي مردم روستا غالباً امروزي است؛ با اين حال برخي از مردم، پوشاک سنتي دارند. لباس مردان را کت، شلوار، پيراهن، کلاه شاپو و کفش چرمي تشکيل مي‌دهد. زنان روستا لباس سنتي «تومان کؤينک» را مي‌پوشند. پيراهن بلند گلدار، «يل» (نوعي کت زنانه) و «يايليق» (روسري) تکه‌هاي ديگري از پوشاک زنان روستاي اولتان است.
 از ميان غذاهاي محلي رايج در ميان مردم روستا مي‌توان به غذاهايي چون آبگوشت، بزباش، آش دوغ و انواع کباب اشاره کرد.
 دسترسي: اين روستا با راه مناسب و آسفالت، از طريق شهر پارس آباد مغان قابل دسترسي است.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





+نوشته شده در یک شنبه 16 بهمن 1390برچسب:,ساعت18:41توسط شهرام آذروند | |